Professors

Markus rosendal  / ANA MÍNGUEZ

Markus Ana 

En MARKUS ROSENDAL ve de Suècia i és professor de ball, ballador i DJ. És especialista en balls de les dècades del 1920 i 1950 i ensenya lindy hop, boogie i claqué, entre altres coses.

Va començar la seva carrera el 1999 com a ballador de competició per a l'equip nacional suec, amb el qual va continuar competint fins al 2010. Des del 2006 ha estat viatjant per tot el món en diversos esdeveniments: des del Herräng Dance Camp (a Suècia), fins a l’Osaka Lindy Exchange (al Japó).

Una altra de les seves facetes té un caràcter més marcadament pedagògic. S’ha dedicat també a viatjar per Suècia, ensenyant als nens del país la dansa i la cultura de la dansa.

Si voleu saber-ne més coses:  http://www.markusrosendal.com/


L'ANA MÍNGUEZ és pionera dels balls de swing a Euskadi. Porta 17 anys dedicada a l'ensenyament del Lindy Hop a Donostia. Ha impartit també cursos regulars en altres ciutats com  Vitòria, Bilbao i Biarritz.

També ha participat com a professora de Lindy Hop i de Solo Jazz & Charleston en nombrosos stages internacionals, així com en diverses ediciones del Festival de Swing de Paris, entre les quals val la pena destacar la de 2008 com a "assistant partner" de Frankie Manning.

La seva passió pel Lindy Hop, i la seva voluntat de crear i consolidar una comunitat swing a Donostia, han fet que durant aquests anys organitzés balls, festes, tallers i tota mena d'iniciatives. I tot això sense deixar mai d'aorendre.

 

 

Jon  kay  /  cris adán

Jon i Cris 

La CRIS va iniciar-se als quatre anys en el ballet clàssic. Va dedicar-ne prop de quinze a aquesta disciplina i va estudiar en els centres de major prestigi de Saragossa, la ciutat d'on és filla. Per la seva banda, en JON comptava amb una àmplia experiència musical desenvolupada a Manchester, la seva ciutat natal. El destí va fer que el 2007 assistís a la seva primera classe de ball en companyia de la Cris.

Allò que va començar essent un hobby per a la parella, va acabar convertint-se en una passió que cada vegada agafa més embranzinda. Després de diversos anys de formació continuada, el 2013 diversos dels seus professors els donen un cop de mà i els animen a dedicar-se de forma professional a l'ensenyament de diversos estils de ball, entre els quals hi ha el Lindy Hop, el Blues & Slow Dance i especialment el balboa.

Com a balladors conjuguen la musicalitat, l'elegància i la diversió amb un punt de bogeria.

Com a professors destaquen per la capacitat de creació i improvisació de la Cris i pels més de 15 anys d'experiència en el camp de l'ensenyament, que Jon aplica al ball per a investigar i innovar. Tot plegat converteix aquesta parella en un tàndem molt potent i equilibrat en les seves classes. Els alumnes diuen que són profesors molt propers i que allò qiue sembla més difícil ho transformen en joc i al final acaba essent fàcil.

Després de cinc anys impartint classes de forma regular a Barcelona i als seus voltants, el 2018 decideixen fer un pas més i tirar endavant el seu propi projecte: l'escola Swing & Co. a Saragossa. Paral·lelament, no paren de viatjar per seguir fent tallers i workshops arreu del món.

Han competit als Estats Units, on Cris va guanyar el segon premi en la Shuffle Competition del Great Lakes Chicago Escape Festival (agost 2017), i a Europa, on com a parella han guanyat, entre d'altres, el primer premi del Fast Feet Competition del Sitges Balboa Beach (juliol 2016), el segon premi en del Fast Feet Competition en el Barcelona Balboa Weekend (octubre 2015) i el primer premi del Red Square Competition en el Barcelona Balboa Weekend (maig 2015).

Hi col·laboren:

LOGOJAZZLogo QSport nou